Zvezda sigurna protiv Partizana za vodstvo u seriji

ABA liga

Zvezda sigurna protiv Partizana za vodstvo u seriji

E. Škorić

Košarkaši Zvezde savladali su Partizan rezultatom 73:64 u prvom susretu polufinalne serije play-offa ABA lige.

Zvezda je imala 8:0 seriju na početku utakmice, ali je Partizan uzvratio poenima Milutinova i Pavlovića, pa je smanjio zaostatak. Igralo se brzo na obje strane, a Zvezda je ubrzo vodila 15:8.

Dosta su gosti griješili u prvoj dionici, pa je Zvezda brzo došla do plus 13 (24:11). Prva dionica završena je rezultatom 24:13.

Zvezda je i u drugoj dionici kontrolisala igru i održavala vodstvo, ali je Partizan uspio da smanji na pet razlike, a na odmor se otišlo sa sedam poena prednosti u korist crveno-bijelih (38:31).

U trećoj četvrtini je Partizan bio bolji, pa je uspio da smanji prednost Zvezde na samo tri poena (55:52).

Zvezda bolje otvara zadnju dionicu, te dolazi do šest poena prednosti (60:54). Kako se bližio kraj utakmice, Partizanovi igrači su sve više griješili, a domaći povećavali prednost i mirno meč priveli kraju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jenkins je bio najbolji igrač Zvezde sa 19 poena, Kalinić je ubacio 13, a Williams osam poena. Kod Partizana je Mačvan ubacio 12 poena, Pavlović i Milosavljević po 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.