Zvezda tri od tri, u Beogradu pala Olimpija

ABA liga

Zvezda tri od tri, u Beogradu pala Olimpija

E. Škorić

U posljednjem subotnjem meču trećeg kola ABA lige Crvena zvezda je sa 73:65 porazila Union Olimpiju.

Olimpija je slavila u prva dva kola, no u Pioniru je slovenska momčad zaustavljena. Zvezda je iskoristila ulogu favorita i upisala treću pobjedu.

Gosti iz Ljubljane vodili su 17:14 nakon prve četvrtine, u drugoj preokret - 19:11. Na odmoru je Zvezda imala 33:28 vodstvo.

Onda potpuan dominacija domaćih u trećoj četvrtini (28:10), da bi Olimpija uspjela da ublaži poraz. U zadnjih 10 minuta gosti su slavili sa 27:12, za konačnih 73:65 u korist Zvezde.

Marjanović je predvodio Beograđane sa 15 poena, Jenkins je dodao 13, a Zirbes 10 poena. Begić je sa 23 poena bio daleko najefikasniji igrač Olimpije. Po 10 su ubacili Murić i Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.