Zvezda u šok završnici slavila u Podgorici

Zvezda na 19:0

Zvezda u šok završnici slavila u Podgorici

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Podgorici ekipu Budućnosti u nevjerovatnoj utakmici rezultatom 77:76...

Izjednačena košarka se igrala gotovo cijelim tijekom prvog poluvremena. Ekipe su imala periode igre u kojem su imale prednost, ali u završnici prvog poluvremena Budućnost dolazi do značajnije razlike od sedam poena (41:34) što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Zvezda je u trećoj dionici dominirala. Pogađali su sve, dok s druge strane Budućnost nije mogla do laganih poena, iako su nakon četiri minute igre u trećem periodu u jednom trenutku imali i 15 poena prednosti.

Tim iz Beograda je treći period odbio sa 15 poena razlike (28:13), te su u posljednju dionicu ušli sa osam poena prednosti (62:54).

Međutim, Budućnost se nije predala. Fantastičnom igrom u posljednjoj četvrtini su stigli do preokreta. Vodili su cijelim tijekom ovog dijela igre, ali na kraju nisu uspjeli da stignu do pobjede.

Marcus Williams je promašio slobodno bacanje pri rezultatu 76:75 za Budućnost, Kalinić je skočio u napadu, te je pogodio za pobjedu Zvezde, ukupno 19 u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Williams je predvodio Zvezdu sa 19 poena, Zirbes je dodao 18, a Jenkins 17. Kod Budućnosti Reynolds je ubacio 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.