Zvezda u šokantnoj završnici savladala Radnički

Zvezda u šokantnoj završnici savladala Radnički

M. Šljivak

Košarkaši Crvene Zvezde plasirali su se u finale ABA lige nakon što su danas u Laktašima u prvom polufinalnom susretu savladali Radnički iz Kragujevca  rezultatom 79:78.

Zvezda je dobro otvorila otvorila susret, te je povela 6:2. Uzvratio je odmah Radnički i serijom od 9:0 su preokrenuli rezultat u svoju korist. Dobro je služio šut za tri poena ekipu iz Kragujevca u prvoj dionici. Trpali su koš Zvezde, a nakon prve četvrtine imali su prednost od sedam poena 27:20.

Nastavio je Radnički pogađati i na početku druge dionice. Danilo Mijatović je sa dvije vezana trojke odveo Radnički na 12 poena prednosti 33:21, a sa druge strane Zvezda nije mogla pogoditi ništa. Najveća prednost Radničkog u drugoj četvrtini je iznosila plus 13, 35:22, ali se Zvezda potom probudila, te su zaigrali dosta jaču odbranu. Krenuo ih je i šut pa su napravili seriju od 16:0 i došli su do vodstva u ovom susretu 38:35.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu prvog poluvremena, a nakon prvih 20 minuta igre Zvezda je imala poen prednosti 41:40.

Zvezda je fantastično ušla u drugo poluvrijeme. Uspjeli su stvoriti devet poena prednosti 56:47, ali je potom ponovo uslijedila serija Radničkog od 11:0, te su došli do novog vodstva 58:56. U veoma uzbudljivoj završnici treće četvrtine poenima Igora Rakočevića Zvezda je došla do vodstva od 62:60, te su sa plus dva ušli u posljednju četvrtinu.

Crveno-bijeli iz Beograda su bolje otvorili i posljednju četvrtinu. Uspjeli su ponovo otići na devet razlike 69:60, ali se ponovo Radnički uspio vratiti pa se u posljednjih pet minuta igre ušlo sa plus pet za Zvezdu 71:66.

Novom serijom od 12:0 Radnički je okreno utakmicu u svoju korist, pa su na dvije minute prije kraja stekli sedam poena prednosti 78:71. Ipak, Zvezda se ponovo vratila u igru, te su poenima Katića došli  do izjednačenja 78:78.

Na 15 sekundi do kraja Ćapin gubi loptu, a istom mjerom mu uzvraća i Radivojević, pa je Radnički imao napad za pobjedu. Fauliran je Terrico White koji je oba bacanja promašio, a sa druge strane Radivojević pogađa jedno, da bi odbranili napad i otišli u finale.

Ratko Katić sa 22 poena i Boris Savović sa 18 su predvodili Zvezdu do pobjede, dok je Ćapin na drugoj strani ubacio 25.

Crvena Zvezda - Radnički 79:78 (20:27, 21:13, 21:20, 17:18)

Crvena Zvezda: Cvetković, Brown 2,  Subotić, Rakočević 9, Lazić 8, Simonović 2, Savović 18, Katić 22, Samardžiski, Radivojević 4, Nelson 5, Scott 9.


Radnički: Miljenović, Sinovec, Ćapin 26, Jović, Marković 8, Amaning 7, Birčević 5, Borisov, Dimić, Krstović 10, Mijatović 11, White 12.

 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.