Zvezda ubjedljiva protiv Sparsa

Težak poraz juniorske ekipe Sparsa

Zvezda ubjedljiva protiv Sparsa

A. Beganović

Juniori OKK Spars su u 2. kolu grupne faze Euroleague Adidas Next Generation turnira pretrpjeli ubjedljiv poraz u duelu sa Crvenom zvezdom (95:47).

Nakon što su na otvaranju turnira nadigrali Žalgiris, mladi košarkaši ekipe iz Sarajeva nisu uspjeli pružiti ozbiljniji otpor favoriziranoj Zvezdi.

U prvoj dionici košarkaši Sparsa su se dobro držali, odnosno nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 23:18 za ekipu iz Beograda.

U drugoj četvrtini Zvezda je postigla 25, a Sparsi samo devet poena, pa je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Do kraja su mladi košarkaši iz Beograda povećali svoju prednost za konačnih 95:47.

Stojanović sa 18, te Aranitović sa 16 poena bili su najefikasniji kod Zvezde, dok su Atić sa 17, te Manjgafić sa 11 poena bili najefikasniji kod Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.