Zvezda umjesto Cibone u Euroligi

Cibona odustala

Zvezda umjesto Cibone u Euroligi

M. Šljivak

Košarkaški klub Cibona odustao je od takmičenja u Euroligi, a umjesto zagrebačkog tima najelitnije košarkaško takmičenje će igrati beogradska Crvena zvezda.

Cibona je do nastupa u Euroligi došla osvajanjem ABA lige, ali zbog teških financijskih uslova zagrebački tim nije u mogućnosti da nastupi, te je njihovo mjesto zauzela Crvena zvezda.

"Razgovarao sam sa čelnicima Cibone, oni su saopštili Euroligi da su odustali. U tom slučaju Crvena zvezda ide direktno u Euroligu, a Partizan najverovatnije u kvalifikacije", rekao je za B92 generalni menadžer ABA lige Roman Lisac.

Uz Zvezdu Euroligu će iz ABA lige igrati i ekipa Cedevite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti