Zvezdi pripao veliki derbi s Partizanom

ABA liga

Zvezdi pripao veliki derbi s Partizanom

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u velikom derbiju osmog kola ABA lige velikog rivala Partizan nakon produžetka 86:83.

Partizan je bolje otvorio ovaj duel. Poveli su od samog početka susreta, imali su u nekoliko navrata i 10 poena razlike, a nakon prve četvrtine imali su sedam poena prednosti 21:14.

Vodio je Partizan i cijelim  tijekom drugog perioda. Ipak, Zvezda je u ovom dijelu igre bila nešto bolja. Došli su do samo minus jedan, ali nisu uspjeli da naprave preokret već u prvom poluvremenu, pa je Partizan na odmor otišao s poenom prednosti 39:38.

Vodio je Partizan sve do treće minute u drugom poluvremenu kada poenima Bobana Marjanovića  Zvezda dolazi do prvog vodstva na utakmici 43:42. Međutim, Partizan je ostatak ove dionice odigrao bolje, pa su u posljednji period ušli sa šest poena prednosti 60:54.

Crvena zvezda je u posljednjoj četvrtini vratila neizvjesnost u utakmicu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a poenima Lauvergnea Partizan je došao do izjednačenja rezultata na 73:73. Pokušao je Simonović pogoditi trojku za pobjedu, ali mu to nije uspjelo pa se ušlo u dodatnih pet minuta.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U produžecima se bolje snašla  Zvezda koja je na kraju slavila pobjedu od tri poena prednosti.

Zvezdu je do pobjede predvodio Boban Marjanović sa 27 poena, dok je kod Partizana Bogdan Bogdanović ubacio 22, a Milosavljević 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.