32 tone mrtve ribe na olimpijskim borilištima u Riju

Tone mrtve ribe izvađene

32 tone mrtve ribe na olimpijskim borilištima u Riju

Šestog avgusta naredne godine Rio de Janeiro ugostit će ljetne Olimpijske igre, a ovaj brazilski velegrad susreće se sa nizom organizacionih problema.

Jedan od gorućih problema su vodene površine koje bi trebale ugostiti takmičenja na vodi. Pored toga što čistoća mora zbog otpadnih voda nije ni blizu zadovoljavajućeg, tako ni voda na sportskim borilištima koja bi trebala ugostiti takmičenja u veslanju i vožnji kanua ne ispunjavaju higijenske zahtjeve.

Dokaz za to je pomor više tona ribe u mjestima koja bi trebala ugostiti upravo takmičenja u vožnji kanua i veslanje.

Nevjerovanih 32 tone mrtve ribe uklanjalo je 60 radnika brazilske sanitarne službe, a ovo nije prvi ovakav slučaj u Brazilu. U februaru ove godine hiljade mrtvih riba otkriveno je u zaljevu Guanabara koji bi trebao ugostiti jedriličarska takmičenja.

U januaru je brazilska vlada zvanično priznala da neće uspjeti da zagađenost voda smanji za 80% do početka Olimpijskih igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.