Angela Merkel prekretnica u Schweinsteigerovoj karijeri

'Nestašni Schweinsteiger'

Angela Merkel prekretnica u Schweinsteigerovoj karijeri

Bastian Schweinsteiger još u mladosti slovio je za jednog od najvećih talenata, ali tadašnji problemi sa disciplinom njegovu karijeru dovodili su u pitanje.

Svoj san da postane zvijezda bio je gotovo odbacio zbog techno partyja, djevojaka, alkohola i trave, a najveće zasluge za njegovu sjajnu karijeru pripadaju isključivo njemačkoj kancelarki Angeli Merkel. 

"Ušla je u svlačionicu prije utakmice s Portugalom i počela mi držati lekcije. Rekla mi da se trgnem i prestanem s glupostima. Bio sam šokiran", rekao je Schweinsteiger.

Da se nije umiješala Angela Merkel, u interesu nacije, ko zna koliko bi potrajala Schweinsteigerova mladost i ludost. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.