Bivši fudbaler optužen za prevaru saigrača vrijednu 30 miliona funti
Michael McIndoe je samo za jednu noć znao potrošiti 40.000 funti na šampanjac

Bivši fudbaler optužen za prevaru saigrača vrijednu 30 miliona funti

M. Skaka

Nekadašnji igrač Wolvesa i Coventryja, Michael McIndoe pod istragom je za prevaru većeg broja zvijezda iz Premier lige vrijednu ukupno 30 miliona funti.

Bivši fudbaler uspio je ubjediti više od 300 kolega da ulože novac u projekat koji je garantovao 20% povrata na investiciju. Međutim, tridesetpetogodišnjak je proglasio bankrot uz dug od čak 3 miliona funti.

McIndoe je navodno novac potrošio na provod. Plaćao je iznajmljivanje vile čak 27.000 funti sedmično, a za jednu noć je znao potrošiti 40.000 funti na šampanjac, javlja Daily Mail. Živio je u apartmanu hotela Mayfair vrijednom 4000 funti sedmično, a uz to je plaćao i stan u Londonu oko 150.000 funti godišnje.

Prevara je bila uvjerljiva zato što je McIndoe u styartu zaista isplaćivao 20% od uloženog novca u mjesečnim ratama.

“Bio je vrlo uvjerljiv, tvrdio da je novac investiran u zlato i nekretnine.”, rekao je jedan neimenovani igrač kojeg je McIndoe prevario. “Ljudi su mu vjerovali zato što je zaista plaćao, ali odjednom je zaustavio sve isplate. Govorio nam je da čekamo i budemo strpljivi i da ćemo biti bogati.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.