Corinthians gradi groblje za navijače i bivše igrače

Neki ovaj potez podržavaju, nekima je morbidno

Corinthians gradi groblje za navijače i bivše igrače

Brazilski Corinthians odlučio je sagraditi groblje na kojem bi u budućnosti bili ukopavani bivši igrači ali i najfanatičniji navijači brazilskog kluba.

Iz kluba se navodi da je ideja o jednom ovakvom projektu proistakla iz čestih zahtjeva pojedinih članova i navijača koji toliko vole svoj klub da bi njegov član željeli ostati vječno, čak i nakon smrti.

Groblje će imati 70 hiljada grobnih mjesta za navijače, dok će nekim velikanima i legendama kluba biti upriličena posebna mjesta, a ukop će za njih biti besplatan.

Svoje "vječno boravište" će navijači Corinthiansa moći obezbjediti ako mjesečno budu uplaćivali između 6 i 14 dolara u fond "Corinthians zauvijek".

Reakcije na ovu informaciju, koja je zaista novina u svijetu sporta, su različite. Dok se neki dive brazilskom klubu što je omogućio vječno članstvo za one koji ga vole, neki ovakav potez smatraju krajnje bizarnim i morbidnim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.