Dječak sa posebnim potrebama dao koš i izazvao oduševljenje

Dječak sa posebnim potrebama dao koš i izazvao oduševljenje

M. Šljivak

Mitchell Marcus, dječak sa posebnim potrebama iz američke savezne države Texas izazvao je pravo oduševljenje među navijačima srednjoškolske košarkaške ekipe nakon što je po prvi put zaigrao sa vršnjacima i postigao koš.

Njegov trener Peter Morales odlučio mu je pružiti priliku bez obzira na rezultat utakmice, a saigrači su mu dodavali loptu kako bi ispunio san i upisao poene u utakmici.

Ipak, nakon nekoliko promašenih šuteva i kada se činilo da Mitchell neće postići poene, na scenu je stupio igrač iz protivničkog tima  Jonathon Montanez, koji je dodao Mitchellu loptu, a ovaj je pogodio, te je izazvao oduševljenje među navijačima.

"Za trenutak njegove sreće odlučio sam da će igrati pred sam kraj vodili ili gubili", rekao je trener Peter Morales, a igrač koji mu je dodao loptu je rekao kako je mislio da zaslužuje priliku da postigne poene.

"Samo sam mislio da je zaslužio priliku. Odgojen sam tako da se ponašam prema drugima na način kako bih volio da se i drugi ponašaju prema meni", rekao je Montanez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.