Dok Zmajevi treniraju Kolašinac sparinguje sa Sturmom

Dok Zmajevi treniraju Kolašinac sparinguje sa Sturmom

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine okupila se po prvi put u 2015. godini, a novi selektor Zmajeva, Mehmed Baždarević, na svoj spisak uvrstio je 23 imena za kvalifikacioni duel sa Androm, te dva dodatna imena za prijateljski susret sa Austrijom.

Na spisku Mehmeda Baždarevića za ovu reprezentativnu akciju nije se našlo ime Seada Kolašinca, a selektor najboljeg bh. tima je na press konferenciji, na kojoj je objavio spisak kandidata, obrazložio i zašto nema sjajnog defanzivca Schalkea.

Fudbaler Rudara iz Gelzenkirhena se dugo opravljao od teške povrede ligamenata koljena, a nakon oporavka Kolašincu je najbitnije da na pravi način prođe kroz proces oporavka. Upravo zbog ove činjenice Baždarević mladog fudbalera nije želio izlagati novi naporima.

Ipak, da naporno radi na svom povratku i fizičkoj spremi dokazuje i fotografija koju je Kolašinac objavio na svom zvaničnom Instragram profilu. Dok se drugi Zmajevi spremaju za utakmicu sa Andorom, Sead je slobodno vrijeme i reprezentativnu pauzu iskoristio da posjetu svom zemljaku. Naime, Kolašinac je odradio jedan zajednički trening sa bokserom Adnanom Ćatićem u Njemačkoj poznatijem kao Felix Sturm. 

Je li Sejo ulazio u ring ili su dvojica zemljaka samo zajedno radili na kondicionoj pripremi nije nam poznato, ali da ne znamo da je Kolašinac fudbaler u ovakvom izdanju mnogi bi pomislili da se bavi nekom od borilačkih vještina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.