Evropski prvak ima jednu želju: Skok sa Starog mosta

Evropski prvak ima jednu želju: Skok sa Starog mosta

A. Beganović

Hrvatski gimnastičar, Mario Možnik, osvojio je zlatnu medalju u vježbi na vratilu na Evropskom prvenstvu u Montpellieru.

Za svoju izvedbu je u finalu dobio ocjenu 14.833, te je suvereno stoigao do zlatne medalje i postao je prvi hrvatski gimnastičar sa zlatom na evropskim prvenstvima.

Možnik se u slobodno vrijeme, kojeg ima jako malo, bavi i ekstremnim sportovima, odnosno obožava skakati u vodu s mostova, litica, a velika mu je želja skočiti sa Starog mosta u Mostaru.

"Nikada neću ostati bez ideja. Moja velika želja je skočiti sa Starog mosta u Mostaru. Znaate, shvatio sam da imam malo pomaknutu granicu straha. Istina, imam strah od morskih pasa. Ne volim krajnosti, niti previše odvažnosti i ludosti, niti previše opreza. Jednostavno, volim istraživati, učiti, volim akciju", za Sportske novosti je istakao Možnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije