I Zenit doveo pojačanje: Barta Simpsona!

Najinteresantniji transfer ovog ljeta

I Zenit doveo pojačanje: Barta Simpsona!

Ruski Zenit posljednjeg dana prelaznog roka predstavio je javnosti najinteresantniji transfer koji se desio ovog ljeta. Vjerovali ili ne, riječ je o Bartu Simpsonu.

Poznati lik iz serije "Simpsonovi" postao je nova klupska maskota Zenita, a ruski klub je platio određenu sumu novca kompaniji Century Fox koja polaže prava na sve likove iz ove serije. U St. Perersburgu su sretni zbog ovog poteza koji će sasvim sigurno doprinijeti promociji kluba, jer Bart Simpson u dresu Zenita jednostavno ne može proći nezapaženo.

Iako se na prvu postavlja pitanje kakve veze imaju Zenit i najpoznatiji lik poznate animirane serije, odgovor se vrlo brzo nameće sam po sebi. Marketing je ono što krasi današnji sport, posebno fudbal, pa će ovaj potez biti jednako jako "pojačanje" kao da je riječ o nekom kvalitetnom fudbaleru.

I tako je Bart sletio na aerodrom, rukovao se sa trenerom, potpisao ugovor, upoznao suigrače i odradio trening. Baš kao i kada je svojevremeno u Zenit dolazio Hulk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.