Jimmy Jump neće "upasti" na finale Mundijala u Brazilu

Katalonac bankrotirao

Jimmy Jump neće "upasti" na finale Mundijala u Brazilu

Čovjek koji je nadaleko poznat po svojim "upadima" na sportske, ali i na kulturne manifestacije, Jimmy Jump narednog ljeta neće imati priliku da "ukrade" trofej namijenjen pobjedniku Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Katalonac čije je pravo ime Jaume Marquet Cot i koji ima 37 godina na prošlom je finalu Mundijala pokušao pobjedničkom peharu staviti kapicu koja predstavlja izvorni dio katalonske tradicije, ali ga je osiguranje u Južnoj Africi spriječilo u posljednjem momentu da zgrabi trofej namijenjen najboljoj fudbalskoj reprezentaciji na planeti.

Ipak, ovoga puta od odlaska u Brazil spriječila ga je teška finansijska situacija, a čovjek poznat pod imenom Jimmy Jump priznao je da je bankrotirao.

"Mislim da kažem zbogom mojim upadima na stadione. Nisam spreman da putujem u Brazil, jer sam potrošio sav novac i sada sam švorc", izjavio je legendarni Katalonac koji je na finalu EURO-a 2004. godine između Portugala i Grčke upao na teren i na Luisa Figa bacio zastavu Barcelone. 

"To mi je bio najbolji upad te godine. Nikada neću to da zaboravim. Figo je izdao Barcelonu kada je prešao u Real", istakao je Jump.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.