Maradona: Icardi nije dio fudbalske porodice

Pun kritika zbog poziva na revijalnu utakmicu

Maradona: Icardi nije dio fudbalske porodice

Diego Maradona je kritikovao pozivanje Maura Icardija za prijateljsku i međuvjersku utakmicu koju organizuje Papa Franjo.

U Vatikanu je Papa primio neke bivše i aktuelne zvijezde fudbala, a među njima su Diego Maradona, Gianluigi Buffon, Roberto Baggio, Yossi Benayoun, Andrea Pirlo i mnogi ostali. Među pozvanim igračima nalazi se i napadač Intera Mauro Icardi, koji je u svojoj karijeri načinio niz poteza koji ne mogu poslužiti za primjer. Maradona je, iz tog razloga, kritikovao njegovo pozivanje.

"Icardi jednostavno ne pripada ovdje, jer nije dio fudbalske porodice. On nije trebao biti pozvan za ovaj meč, znamo svi zbog čega", rekao je.

Mauro Icardi najviše je poznat po skandalima sa Maxijem Lopezom, svojim nekadašnjim najboljim prijateljem, kojem je "preoteo" ženu i djecu, a još mu se na razne načine sveti i provocira gdje god mu se ukaže prilika za to.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.