Nadal bez šansi protiv najbolje pokerašice planete

Poker nije tenis

Nadal bez šansi protiv najbolje pokerašice planete

Trenutno najbolji teniser na svijetu Rafael Nadal, pripreme za naredni Masters koji se igra u Monte Carlu iskoristio je kako bi svratio do lokalnog Casina, kako bi odigrao partiju pokera protiv najbolje igračice na svijetu Vanesse Selbst.

Španac, koji je osam puta uzastopno osvajao turnir na šljaci, sve dok ga prošle godine Novak Đoković nije savladao, nije za zelenim stolom pokazao toliku preciznost i taktičnost kao na teniskom terenu. U promotivnom meču Vanessa je odnijela pobjedu, o čemu je Nadal obavijestio javnost.

"Imao sam sjajno iskustvo da odigram partiju sa najboljom pokerašicom na svetu Vanessom i veoma sam sretan što sam mogao mnogo da naučim", napisao je Rafa.

Trenutno najbolje rangirani teniser svijeta odavno važi za perspektivnog pokeraša pa je tako u decembru prošle godine osvojio turnir poznatih u Pragu, u konkurenciji Ronalda, Andreya Shevchenka, Alberta Tombe, ipak duel protiv Selbstove izgubio je, teniskim žargonom rečeno, u dva seta sa po 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.