Navijački neredi u Maroku

Huligani ne miruju

Navijački neredi u Maroku

Marokanska policija uhapsila je oko 200 navijača u Kazablanki nakon velikih nereda uoči prvenstvenog derbija između domaće Raje Casablanca i ekipe FAR Rabat, preneli su tamošnji mediji.

Navodi se da je do incidenata došlo kada su gostujući navijači doputovali iz prestonice u Casablancu te se odmah sukobili sa pristalicama domaćeg kluba. Tokom nereda uništeno je ili oštećeno na desetine automobila, lokala i vozila gradskog prevoza. 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Maroka navijačke incidente okarakterisalo je činom vandalizma i uništavanja javne i privatne imovine, dodajući da će nakon policijske istrage huligani biti oštro kažnjeni. 

 

Utakmica je završena neriješeno 1:1, a nakon ovog remija Raja Casablanca je sa utakmicom više zadržala vodstvo na tabeli nacionalnog prvenstva sa tri boda prednosti nad ekipom FAR Rabata. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.