Nezadovoljni hrvatski bokser istukao suca

Nakon što je Poljak prekinuo borbu u drugoj rundi

Nezadovoljni hrvatski bokser istukao suca

Mladi hrvatski bokser, Vido Lončar u ponedjeljak navečer nakon poraza na Evropskom prvenstvu u Zagrebu fizički je napao poljskog suca, Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne ozljede. 

Nakon što je sudac prekinuo borbu u drugoj rundi i tehničkim nokautom dodijelio pobjedu Algirdasu Baniliusu, počelo je divljanje mladog Lončara. Nokautirao je sudiju u ringu i nastavio ga divljački udarati. 

"Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi," rekao je generalni sekretar HBS-a Marko Marović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.