Nikeov ultimatum za Cristiana Ronalda

Ronaldo opasno naljutio Amerikance

Nikeov ultimatum za Cristiana Ronalda

Američka kompanija za proizvodnju sportske opreme Nike plaća Cristianu Ronaldu 7,6 miliona eura godišnje za korištenje njegova imidža, a prema stručnjacima za sportski marketing, ugovor je došao u pitanje i bio je blizu prekida.

Naime, portugalski fudbaler i prva zvijezda Real Madrida nedavno je lansirala liniju takozvane urbane obuće sa svojim logom CR7, što se ljudima i Nikeu nije svidjelo.

Najbolji fudbaler svijeta za 2014. godinu jedno je od glavnih zaštitnih lica Nikea, a upravo američka kompanija igraču Reala plaća ogromnu svotu kako bi nosio njihove kopačke. Portugalac je lansiranjem svoje linije obuće ušao u njihov poslovni segment, što je izazvalo turbulencije na relaciji Nike – Ronaldo. Amerikanci su taj potez protumačili nekorektnim i navodno zaprijetili raskidom ugovora.

Nike plaća Ronaldu 7,6 miliona eura godišnje za korištenje njegova imidža, a prema stručnjacima za sportski marketing, ugovor je došao u pitanje i bio je blizu prekida. Prema ugovoru, Ronaldo je obvezan nositi Nikeovu odjeću i obuću, što se kosi s lansiranjem CR7 cipela koje se, uzgred rečeno, proizvode ručno u Guimaraesu.

Nakon Nikeova ultimatuma, ipak je došlo do dogovora. Ronaldo će proizvoditi obuću koja se cijenom neće spuštati ispod stotinu eura, a prethodno je već pokrenuo liniju donjeg veša sa svojim logom koje se vrlo dobro prodaje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.