Njemačka slomila Poljsku, a Muller i Rode Lewandowskog

Nakon poraza njegove domovine

Njemačka slomila Poljsku, a Muller i Rode Lewandowskog

Rukometna reprezentacija Njemačke je pobjedom od 29:26 nad Poljskom otvorila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nijemci koji su spletom čudnih okolnosti počašćeni od strane IHF-a da učestvuju na SP-u baš kao i Island i Saudijska Arabija su ipak zasluženo stigli do pobjede nad svojim istočnim komšijama.

U Lusail Sports Areni njemački rukometaši su imali i podršku nekolicine fudbalera Bayerna i njemačkih reprezentativaca koji su se prošlog ljeta okitili zlatom na Mundijalu u Brazilu.

Nisu samo njemački fudbaleri pratili ovaj duel, pratio ga je i Robert Lewandowski, poljski napadač bavarske mašinerije, ali je na kraju morao čestitati svojim klupskim kolegama na pobjedi. Vjerovatno će ga Muller i ekipa malo "pilati" zbog poraza Poljske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.