Noviteti sa najvećeg svjetskog kongresa mobilne telefonije

WMC Barselona 2015

Noviteti sa najvećeg svjetskog kongresa mobilne telefonije

Sponzorski tekst

Predstavnici kompanije m:tel i ove godine posjetili su najveći svjetski sajam mobilne tehnologije Mobile World Conference (MWC) koji se održava u Barseloni, te donijeli pregršt noviteta svojim korisnicima. 

Kako bi uvijek bili u korak sa napretkom i novitetima koji su tamo predstavljani, te svoje korisnike redovno informisali o onome što je najbolje iz trenutne ponude iz svijeta mobilne industrije, kompanija m:tel je kao najuspješniji bh. telekom operater, prije svega, prisustvovala premijernom predstavljanju ovogodišnjih vrhunskih pametnih telefona. O značaju ovog događaja govori prisustvo na hiljade novinara, analitičara i biznismena, na kojem je predstavljeno mnoštvo vrhunskih uređaja, u ovom trenutku - najboljih na planeti.

Među glavnim zvijezdama ovogodišnjeg MWC-a su nedvosmisleno bila dva ovakva uređaja iz Samsunga, a riječ je o moćnim smarfonima Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge. S obziromna to da su ovi modeli upravo na MWC-u imali svoju premijeru, m:tel je u saradnji sa kompanijom Samsung jedina kompanija iz BiH koja je omogućila svojim korisnicima da preko m:tel bloga putem stream-a uživo prate šta se dešava na Samsungovom predstavljanju ovih dugoočekivanih telefona, koji će zadati mnogo glavobolje konkurenciji.

Ispostavilo se da je ono što je Samsung do tada krio pod kodnim imenom Project Zero, sasvim očekivano, novi flagship južnokorejske kompanije. Riječ je o nastavku prestižne Galaxy S serije od koje su se očekivale brojne promjene, a da su u tome uspjeli moglo se jasno vidjeti na predstavljanju u Barseloni. Samsung je takođe predstavio i Galaxy S6 Edge, jedini telefon sa zakrivljenih ivicama ekrana sa lijeve i desne strane. Premda su brojne informacije curile na sve strane i prije MWC-a, Samsung je ono najvažnije sačuvao u tajnosti. Samsung je slušao glas svojih korisnika, pa Galaxy S6 štiti metalno kućište. Ipak, ono što se nije baš očekivalo je da će Samsung ponuditi potpuno drugačiji dizajn, pa je to kućište smješteno između dva Gorilla Glass 4 stakla. Novitet je i da se ovi telefoni pune bežičnim putem, a sjajno je i to što su kompatibilni sa svim bežičnim punjačima.

Na MWC-u je predstavljem nasljednik najboljeg telefona 2014. godine, model One M9 kompanije HTC, koji su mnogi ocijenili kao najljepši smartfon ovog sajma. HTC se drži provjereno dobrih stvari kod svojih telefona, a tome u prilog ide i njegov dizajn te veličina LCD ekrana, koja je ostala na 5-inča, ali je zato “ispod haube” One M9 prilično izmijenjen, odnosno, unaprijeđen u poređenju sa slavnim One M8. HTC je mislio i na vrhunski zvuk, pa će se ljubitelji muzike posebno obradovati, a najveći napredak One M9 pokazuje sa kamerom od 20 MP.

Na konferenciji su se mogli vidjeti i Sony Xperia Z4 Tablet, najlakši i najtanji 10-inčni tablet na svijetu, koji je pritom i vodootporan, zatim Huawei pametni sat od nerđajućeg čelika vrhunske elegancije i Huawei TalkBand N1 fitnes bežične slušalice, koje su istovremeno i vrhunski plejer, te novi Alcatel fablet Hero 2+.

Ono što je sasvim sigurno, pored najnovijih Samsung i HTC modela, u ponudi m:tel-a će se naći i još nekoliko vrhunskih uređaja koji su premijeru doživjeli upravo na MWC-u.

m:tel – imate prijatelje!

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.