"Nudili su mi 30.000 da izgubim set, ali sam odbio"

Rumunski teniser priznao

"Nudili su mi 30.000 da izgubim set, ali sam odbio"

E. Škorić

Rumunski teniser Marius Copil otkrio je kako je dobio ponudu da namjesti meč.

Copil je imao (ne)ugodno iskustvo u Miamiju. Ponuđeno mu je da izgubi set i imao je priliku da zaradi 30.000 eura, no odbio je i slučaj je odmah prijavio.

“Treba doživotno suspendovati one koji su uhvaćeni u namještanju. Oni su kukavice koje ne poštuju sport. Dobio sam ponudu da namjestim meč - neko me kontaktirao na Facebooku i ponudio mi 30.000 eura samo da izgubim set”, kazao je Rumun, dodavši:

“Prijavio sam slučaj. U nevolji si ako ne prijaviš, a sazna se da te neko kontaktirao. Moroa sam da izbrišem svoj profil na Facebooku i svi moji profili koji postoje su lažni. Dobio sam mnogo uvreda na svom profilu i čak prijetnju smrću”.

Copil je 172. na ATP listi, a najbolja pozicija mu je 124. mjesto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.