Od raskoši do očaja: Bivša NBA zvijezda na posao ide autobusom

Bahatio se pa bankrotirao

Od raskoši do očaja: Bivša NBA zvijezda na posao ide autobusom

Do jučer je na spomenen imena Antoinea Walkera prva asocijacija bila košarka, a danas je to bankrot.

Nekada slavni košarkaš tokom svoje karijere zaradio je preko 110 miliona dolara ali je i pored toga svega uspio neslavno okončati svoj život bogataša i doći na sramotan nivo.

Walker je objasnio kako je uspio bankrotirati kada je imao toliki novac u svom posjedu.

"Koštala me mladalačka arogancija ali i neznanje i tvrdoglavost. Nisam htio slušati svog finansijskog savjetnika i ponašao sam se bahato", započeo je Walker svoj govor i nastavio:

"Trošio sam na sve i svašta. Nikada nisam razmišljao o posljedicama, ali mi tada nije bilo važno jer sam zaista imao mnogo novca koji je iz dana u dan stizao. Živio sam raskošno".

Međutim, Walker je pretjerao. U NBA je došao kao najstariji od šestoro djece u svojoj porodici, pa se odlučio žrtvovati za njih i svoju majku i kupovati im sve što požele. Na poklon su od Walkera dobijali skupocjene automobile, luksuzne kuće, satove...

Nije Walker 'pazio' samo porodicu, već i brojne  prijatelje i poznanike. Mnogo je, naravno, trošio i na sebe. Oblačio se skupo i sebi je svako malo kupovao nove automobile, kuće a i uz sve to je volio i kockati.

Danas Walker radi kao košarkaški analitičar za jednu američku kompaniju. Sa svojom porodicom živi u predgrađu Chicaga a na posao ide autobusom, jer automobil ne posjeduje.

Walker je mladim košarkašima poručio da se podhitno upoznaju sa njegovom situacijom i da dobro pripaze na ponašanje u mladosti.

"Slobodno koristite riječ 'ne'. Ja je nisam znao reći. Osim što sam kupovao sve i svašta, vjerovao sam i pogrešnim ljudima. Držite se savjetnika i vama bliskih osoba i ne upuštajte se previše u investiranje. Time se bavite kada završite igračku karijeru", rekao je Walker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.