Đoković: Srbija ima Divca, Bosna Džeku

Đoković: Srbija ima Divca, Bosna Džeku

E. Škorić

Novak Đoković je govorio o Hrvatskoj pred meč Davis Cupa u Kraljevu.

On je u razgovoru za Novu TV otkrio kakvu hranu voli u Hrvatskoj.

“Moram da se pohvalim da sam najbolju ribu jeo u Hrvatskoj, a za mene ima i najbolju obalu”, riječi su Đokovića, koji je u više navrata boravio u susjednoj zemlji.

“Uvijek sam se prijatno osjećao u Hrvatskoj, od malena kada sam dolazio u Dubrovnik. Bio sam i u Vinkovcima više puta da posjetim roditelje moje majke. Manje, više pričamo isti jezik”.

Novak smatra da je sport nešto najbolje na ovim prostorima

“Hrvatska ima uspješne sportiste. Najveću slavu ponijeli su Goran Ivanišević, Janica i Ivica Kostelić, ali i Nikola Pilić. Mislim da je najboljo proizvod bivše države sport. U BiH imate Edina Džeku, iz Srbije Vlada Divca, kao i mnoge druge sportiste”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.