Policajac bh. navijaču oduzeo zastavu, pa ga zatim udario

Kada Policija prekorači ovlasti

Policajac bh. navijaču oduzeo zastavu, pa ga zatim udario

Kao i sve u Mostaru, tako i posljednji sukob navijača i policije ima dvije strane. Brutalnost policijskih snaga u BiH nije nikakva novost, ali rijetki su trenuci kada to snime kamere.

Upravo je takva brutalnost snimljena u gradu na Neretvi po završetku fudbalske utakmice Slovačka - BiH koja se tu večer igrala u Žilini.

Na centralnom gradskom trgu Musala uslijedilo je slavlje povodom pobjede naše reprezentacije, ali su zatim uslijedili i navodni nemiri koje je policija pokušala staviti pod kontrolu.

Redakciji TV1 u Mostaru ustupljen je ekskluzivni snimak koji potvrđuje da je i policija tokom incidenta na krajnje neprimjeren i bahat način prekoračila svoja ovlaštenja, ali i učinila krivično djelo prekršivši Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.