Rayo ima dušu: 85-godišnjoj navijačici kupuju stan!

Pokazali ljudskost i veličinu

Rayo ima dušu: 85-godišnjoj navijačici kupuju stan!

Nisu samo Real Madrid i Barcelona veliki klubovi u Španiji. Možda Rayo Vallecano snagom i kvalitetom ne može u istu rečenicu sa najjačim klubovima Primere, ali se veličina kluba ne mjeri samo uspjesima i trofejima. A u Rayu su pokazali da su veliki...

Klub je prije nekoliko dana potresla vijest da je njihova najstarija navijačica zbog ponašanja svog problematičnog sina od strane policije deložirana iz svog stana i da je završila na ulici. Ipak, 85-godišnjakinja ima veliku sreću što je cijelog života bila srcem vezana uz klub koji je imao mnogo razumijevanja i 'sluha' za novonastalu situaciju.

Sva se njena ljubav vratila nazad kada su iz španskog kluba odlučili snositi sve troškove pronalaska novog doma za ovu gospođu koju je zadesila teška sudbina. 

Zbog Raya Vallecana ova starica neće završiti na ulici već će se useliti u novi dom gdje će živjeti sretno i bezbrižno. Šta reći na kraju osim da je fudbal čudo i da ovakvi klubovi zaslužuju svako poštovanje i respekt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.