Revolucija: Ženski timovi po prvi put u poznatoj igrici

FIFA 16

Revolucija: Ženski timovi po prvi put u poznatoj igrici

EA Sports je danas zvanično saopštio da će u novoj FIFA 16 po prvi put biti moguće igrati sa ženskim selekcijama.

Dvanaest najboljih ženskih reprezentacija na svijetu dobit će svoje mjesto u ovoj planetarno popularnoj igrici, koja će se na američkom tržištu pojaviti 22. septembra.

Razvoj ženskog fudbala potvrđuje i podatak da će BBC direktno prenositi svaku od 52 utakmice koje će biti odigrane na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kanadi.

Također, utakmici između Engleske i Njemačke odigranoj u novembru prošle godine na Wembleyju je prisustvovalo blizu 50 hiljada gledalaca, što je apsolutni rekord kada su u pitanju utakmice ženskih timova.

Potez iz EA Sporta jasan je dokaz da je ženski fudbal u pravoj ekspanziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.