Šampion Malezije otpustio golmana zbog vrijeđanja policajca

Manjak profesionalizma

Šampion Malezije otpustio golmana zbog vrijeđanja policajca

Fudbalski Lampion Malezije Johor Darul Ta’zim otpustio je svog golmana Mohd Anis Faron Ahmad jer je ovaj 33-godišnji čuvar mreže vrijeđao jednog policajca.

Osim toga što je golman ostao bez posla morat će se pojaviti i pred sudom u Penangu, a pored novčane prijeti mu i zatvorska kazna u trajanju od pet godina.


"Za jednog fudbalera koji prekrši pravila ponašanja nemamo nikakvo razumijevanje. Kao fudbaler on je dužan da u svakom trenutku pokaže svoj profesionalizam", rekao je predsjednik JohoraTunku Ismail Sultan Ibrahim u svom obraćanju medijima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.