Sjeverna Koreja je hit SP-a, ali samo u svojoj zemlji

Medijska kreacija sportskog uspjeha

Sjeverna Koreja je hit SP-a, ali samo u svojoj zemlji

Stanovnici Sjeverne Koreje žive na osnovu informacija koje im kreiraju tamošnji mediji, a sve naravno pod diktaturom državnog vrha. 

Prema izvještajima koje plasiraju mediji u ovoj zemlji, fudbalska reprezentacija Sjeverne Koreje se prošetala kroz grupnu fazu Mundijala, i tek je očekuje utakmica osmine finala Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Mediji u Sjevernoj Koreji svoje konzumente izvijestili su kako je fudbalska selekcija ove zemlje na SP-u upisala maksimalne tri pobjede. Japan je razbijen sa čak 7:0, Sjedinjene Američke Države primile su četiri gola u duelu sa Sjevernom Korejom, dok je najbolje prošla Kina koja je poražena sa 2:0. 

Neka se spremi Portugal, sa kojim će Sjeverna Koreja ukrstiti koplja u osmini finala.

Predsjednik Severne Koreje Kim Jong Un je tako prevazišao svog pokojnog oca Kim Jong Ila, koji je sa prošlog Mundijala, na kome je reprezentacija ove azijske zemlje zaista učestvovala, dozvolio da se puštaju samo "zadovoljavajući".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.