Skandal u Bugarskoj: Berbatov se crveni zbog brata-dilera

Osuđen na tri godine

Skandal u Bugarskoj: Berbatov se crveni zbog brata-dilera

O. Lekić

Bugarsku je potresao neviđen skandal u koji je indirektno upetljan i najbolji fudbaler te zemlje Dimitar Berbatov.

Naime, rođeni brat nekadašnjeg napadača Manchester Uniteda a sada Monaca osuđen je na tri godine zatvora uslovno zbog toga što je prodavao drogu na ulicama Blagoevgrada.

Asen Berbatov odavno važi za neprimjernu osobu zbog koje Dimitar već nekoliko godina ne dolazi u svoju rodnu zemlju. Asen doslovno sramoti svog daleko poznatijeg brata svakodnevnim punjenjem stupaca u rubrici crna hronika.

Već je mnogo puta imao posla sa organima reda. Sve je započelo 2010. godine kada su Asena oteli dileri pa je Dimitar morao platiti njegov otkup. Dvije godine kasnije, "pao" je i zbog prodavanja kokaina a zatim ga je ista sudbina zadesila i godinu kasnije. Dešavalo se čak i da vozi automobile bez dozvole te je već više puta boravio u zatvoru zbog svega i svačega.

Dimitar i Asen Berbatov nekada su bili nerazdvojna braća ali su njihove relacije 'pukle' baš zbog katastrofalnog ponašanja manje poznatijeg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.