Sve spremno za obaranje Guinnessovog rekorda  u Visokom

U Visokom

Sve spremno za obaranje Guinnessovog rekorda u Visokom

O. Lekić

Sve je spremno  istinski sportski spektakl, tj. pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda  u Visokom 30. novembra tekuće godine. 

Naime, te nedjeljne večeri , s početkom u 18 sati,  u Gradskom kinu Visoko, Edin Kajević, majstor  taekwondoa  i nosilac titule crni pojas  -  4. dan, pokušat će oboriti Guinnessov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktovima.  Popularni Kaja je vrlo samouvjeren i  poručio je bh.  javnosti  da će sve dati od sebe kako bi razbio najmanje 22 kokosova oraha. 

„Itakekao sam svjestan težine ovog izazova, jer samo u posljednja tri mjeseca dvojica takmičara iz Amerike nisu uspjeli to ostvariti. Inače, sadašnji rekorder je Amerikanac Jeffrey James Lippold , koji je za jedan minut razbio 21  kokosov orah.  Uz podršku  mog mentora, majstora ovog sporta i nosioca titule crni pojas - 7. dan Muhameda Kahrimanovića i podršku publike nadam se uspjehu za naš grad i državu “, rekao je Kajević, inače direktor i trener taekwondo kluba Bosna (Visoko).

Muhamed Kahrimanović, koji je vlasnik devet Guinnessovih rekorda, svakodnevno  je bio u kontaktu sa Kajevićem, a jedan period su se zajedno pripremali u Hamburgu i Visokom.

„Mislim da se Kajević nalazi u top formi da obori ovaj Guinnessov rekord . Naravno da neće biti lako, ali njegova odlučnost i upornost mi daju dodatni optimizam“, kaže Kahrimanović sa kojim su iz Njemačke u BiH stigla tri takmičara, koji će učestvovati u revijalnom susretu tekwandoista Hamburga i Bosne. "

Na kraju posljednjeg obraćanja medijima pred nedjeljni spaktakl, dugogodišnji sportski novinar i publicista Muhamed Bikić uručio je  „sportskivremeplov.ba“ Muhamedu Kahrimanoviću, čija se životna priča , upravo, nalazi u ovoj knjizi o bh. legendarnim sportistima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.