Ušao u igru sa klupe, pa se tamo vratio nakon devet minuta!

Nesvakidašnji trenerski potez u Srbiji

Ušao u igru sa klupe, pa se tamo vratio nakon devet minuta!

Imaginarnu rubriku "Vjerovali ili ne" obično popunjavamo nesvakidašnjim situacijama sa kojim se susrećemo na području Balkana. Upravo jedna takva desila se u taboru novosadske Vojvodine...

Naime, trener aktuelnog osvajača Kupa Srbije odlučio se na, najblaže rečeno, interesantan potez tokom utakmice u Kruševcu protiv domaćeg Napretka.

U 76. minuti utakmice priliku za igru dao je mladom 18-godišnjem Milanu Makariću kojeg je iz igre izvukao samo devet minuta nakon uvođenja. Svi su se zapitali čemu takav potez i da li je riječ o nekoj povredi, ali je trener Vojvodine obrazložio svoje zamisli.

"Uveo sam ga na teren tražeći posjed lopte, ali se to nije pokazalo kao pravo rješenje. Morao sam opet reagovati, jer sam u tom trenutku nešto drugo zamislio", staloženo je obrazložio Marić.

Ostaje pitanje kako je ova nesvakidašnja odluka utjecala na psihu i samopouzdanje mladog Makarića, koji se nalazi u 'najosjetljivijim' fudbalskim godinama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.