Vrhunska tehnologija uz novi Huawei Ascend G630

Vrhunska tehnologija uz novi Huawei Ascend G630

Sponzorski tekst

Predstavljajući novitete iz m:tel ponude pametnih telefona, ovom prilikom fokusirali smo se na dva modela velikog kineskog proizvođača Huawei, to su Huawei Ascend G630 i Huawei Ascend P7, od kojih prvi model G630 pripada srednjoj klasi telefona, koji shodno tome posjeduje izuzetno dobre tehničke specifikacije, a ono što ga svakako izdvaja od ostale ponude jeste njegova prihvatljiva cijena, koja je niža u odnosu na cijene telefona drugih proizvođača u istom segmentu.

Međutim, ovdje treba pojasniti da njegova povoljna cijena ne dovodi u pitanje kvalitet izrade, naprotiv u Huaweiu su bili susretljivi prema korisnicima koji biraju telefone srednje klase, pružajući im potpuni užitak korišćenja pet inčnog HD ekrana rezolucije 1280×720 i gustine 293 piksela po inču.

Kada je o dizajnu riječ ovaj telefon karakteriše klasičan pravougaoni hromirani plastični okvir, dok je prednji panel zaštićen izdržljivim staklom. Sa uobičajenim dimenzijama za pet inčni smart telefon 143x71.7x7.8 mm i težinom od 160 g ovaj telefon praktičan je za nošenje i korišćenje jednom rukom.

Ascend G630 posjeduje Qualcomm čipset MSM8212, procesor sa 4 jezgra koja rade na 1.2 GHz, izrađen u 45nm tehnologiji, sa Adreno 302 grafičkim procesorom. Posjeduje jedan GB radne memorije i četiri GB prostora za skladištenje podataka, koja je proširiva putem microSD ulaza do 32 GB. Ascend G630 smart telefon koristi Google Android verziju operativnog sistema 4.3, i korisnički interfejs EmotionUI 2.0 Lite. Uređaj ima dostupne dvije kamere: glavna 8 MP sa otvorom blende - F2.0. i kamera sa prednje strane rezolucije 1 MP HD. Telefon koristi Li-Ion bateriju kapaciteta 2000 mAh. Ukupno prosječno vrijeme rada uređaja je oko 15 časova (3G, pozivi, sms, emails, twitter).

U m:telu ovaj telefon može biti Vaš po cijeni od 1 KM u tarifi Moj Mix 30, uz koji na poklon dobijate i univerzalni auto punjač. Telefon je dostupan u crnoj i bijeloj boji.

Drugi model Huawei Ascend P7 imа 5-inčni Full HD ekrаn osetljiv nа dodir sа Full HD rezolucijom od 1920 x 1080 piksela. Kada je o procesoru riječ, Huawei se opredijelio za sopstveno rješenje, HiSilicon Kirin 910T, čija su četiri jezgra podešena na 1,8 GHz. Telefon radi na Androidu 4.4.2, a obogaćen je Huawei intuitivnim korisničkim interfejsom Emotion UI  2.3.

Huаwei Ascend P7 pruža korisnicimа prednost korišćenja zadnje kamere od 13 MP u slаbim svetlosnim uslovima sа četvrtom generаcijom Sony BSI senzora, (ISP) procesorom, IMAGESmart 2.0 softverom, uz koje su fotografije jasnije u zatvorenom i otvorenom prostoru. Još jedna prednost modela Huawei Ascend P7 je prednja kamera od 8 megapiksela i ne-sferičnim sočivom ispred kаmere kojа dolаzi sа funkcijom zа pаnorаmsko snimаnje selfija, a tu je je i 2500 mAh litijum-polimer baterija. Pomenuti telefon samo u m:telu možete naći po cijeni od jedne KM u tarifi Moj Mix 60.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.