Yaya Toure priveden zbog brze vožnje

Jurio 200 kilometara na sat

Yaya Toure priveden zbog brze vožnje

Yaya Toure jučer je navečer žurio prema svom domu u Manchesteru, no čini se kako reprezentativac Obale Slonovače ima 'tešku nogu'.

Kako prenose otočki mediji, vezni igrač Manchester Cityja vozio je svoj Porsche 911 gotovo 220 kilometara na sat, a nakon kraćeg 'lova' policijska patrola ga je uspjela zaustaviti i privesti u stanicu. 

U policijskoj stanici utvrđeno je kako je Yaya Toure vozio gotovo dvostruko brže, a uz to nije imao ni vozačku dozvolu. Ukoliko želi izbjeći daljnji progon, mora u roku od osam dana dostaviti dokaze da posjeduje vozačku dozvolu ili ga čeka drastična kazna (zatvor do dvije godine i izrazito visoka novčana kazna).

"Ne brinite, neko će iz kluba ovo već riješiti. Oni će srediti papirologiju", navodno je Toure kazao policajcima prilikom napuštanja policijske stanice.

Toure, po svemu sudeći, broji posljednje dane boravka u Engleskoj, jer bi po završetku sezone trebao preseliti u Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.