Želite Fergusonovu kolekciju vina? Pripremite milione!

Sir Alex Ferguson prodaje svoja vina

Želite Fergusonovu kolekciju vina? Pripremite milione!

Trenerska legenda Manchester Uniteda, penzionisani Sir Alex Ferguson, koji je od nedavno i profesor na Harvardu odlučio je da proda svoju vinsku kolekciju koja se sastoji od više od 5 hiljada boca.

Poznat po tome što je sa svojim rivali sa klupe volio da popije čašu vina nakon utakmice, Ferguson je ujedno i strastveni kolekcionar kvalitetnog vina.

"Interesovanje za vino mi je omogućilo da svoju pažnju i koncentraciju usmjerim i van fudbalske igre. Svakom čovjeku treba interesovanje i hobi van posla, kako bi lakše podneo pritisak pod kojim se nađe i kako bi skrenuo misli na nešto drugo", rekao je popularni Fergie.

Ipak, penzionisani menadžer je odlučio da svoju da tavi na aukciju svoju impozantnu kolekciju izuzetno kvalitetnog vina.

"Iznenada sam, prije dvije godine, gledajući spisak shvatio da imam veliku kolekciju. Kako sam se prošle godine povukao, mislim da je ovo pravo vreme da prodam svoja vina", istakao je najveći Škot svih vremena, makar kada je riječ o trenerskom poslu.

Fergusonova kolekcija sadrži oko 5 hiljada boca vina, od kojih su najkvalitetnije čak i potpisane od strane Sir Alexa.

Aukcijska kuća zadužena za prodaju procijenila je vrijednost ove neobične kolekcije na 3 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.