Nešto nas ne ide: Jučer Kiprani, danas Rumuni

Poraz U-21 reprezentacije

Nešto nas ne ide: Jučer Kiprani, danas Rumuni

E. Škorić

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači do 21 godine) poražena je od Rumunije u Zenici rezultatom 3:1 u trećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Trijumf protiv Lihtenštajna od 6:0 na startu kvalifikacija, pa i onaj minimalni poraz u gostima kod favorizovane Švicarske su obećavali, no današnji poraz od Rumunije definitivno nije nešto što smo očekivali.

Početak utakmice protekao je u boljoj igri Zmajića, koji su u nekoliko navrata prijetili iz slobodnjaka, no udarci Gojaka, Demirovića i Čivića nisu bili precizni.

U 22. minui došli smo do prednosti. Demirović je ubacio s lijeve strane u rumunski peterac, a Nedelcu postigao autogol. U narednih nekoliko minuta i Gojak je imao šansu, ali je bio neprecizan.

Pali smo negdje od 30. minute, kada je Rumunija preko Puscasa došla do 1:1. Mogao je Nedelcu da se iskupi za autogol u 35. minuti, no srećom pa je Karačić odbranio.

U nastavku smo krenuli s namjerom da dođemo do pobjede i nagovještavao je to udarac Demirovića u 50. minuti, ali stigla je kazna samo četiri minute kasnije. Coman je postigao lijep gol iz slobodnjaka za pobjedu Rumunije od 2:1, pošto u ostatku meča nije bilo promjena.

Vrijedi još istaći da je Memija isključen 73. minuti, pa je Rumunima bilo lakše odbraniti stečenu prednost, mada je Gojak u 90. minuti nakon ubačaja Pece pogodio stativu. Duboko u nadoknadi Man postiže gol za konačnih 3:1 nakon sjajne kontre Rumunije.

Jučer blamaža od Kipra nakon što smo vodili 2:0 pa izgubili 3:2, danas od Rumuna. Nešto nas ne ide ovih dana...

BiH - Rumunija 1:3 (Nedelcu 22 - ag/ Puscas 30, Coman 54)

BiH: Karačić - Čivić, Mihojević, Radeljić, Memija - Ćavar, Lončar - Menalo, Gojak, Kuzmanović, Demirović.

Rumunija: Radu, A. Radu, Pascanu, Nedelcearu, Manea, Dulca, Puscas, Hagi, Cicildau, Nedelcu, Costache.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi