Rukometaši Čelika u Areni poraženi od tešanjske Bosne

Prva liga FBiH, grupa Sjever

Rukometaši Čelika u Areni poraženi od tešanjske Bosne

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred 100-tinjak gledalaca poraženi od ekipe Bosna iz Tešnja rezultatom 24:26. 

Zeničani su tako sezonu u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever počeli s porazom, budući da su u 1.kolu prošlog vikenda bili slobodni.

Mlada ekipa crno-crveni predvođena trenerom Seldinom Rizvanovićem dobro se nosila sa znatno čvršćim i iskusnijim protivnikom, ali na kraju pobjeda i bodovi su otišli za Tešanj.

Početak utakmice protekao je u boljoj igri domaće ekipe, koja je greškama gostiju iz Tešnja i brzim kontrama vodila s nekoliko golova razlike prvih 10-tak minuta. Nakon toga gosti su zaigrali mnogo bolje i čvršće u odbrani tako da se na odmor otišlo s prednošću Čelika rezultatom 14:13.

U drugom poluvremenu Čelik je držao porednost do 36. minute, a onda su gosti preokrenuli rezultat u svoju korist. Bosna je igrala veoma čvrsto i agresivno u odbrani, a mladi igrači Čelika sve su više griješili, tako da se moglo nagovijestiti da će na kraju bodovi otići za Tešanj.

Pokušali su Zeničani u finišu da izjednače rezultat, ali kada su došli na dva gola zaostatka 21:23, te imali napad u svoju korist napravili su grešku i dozvolili Bosni da lako poentira što je na kraju i odlučilo.

Konačni rezultat utakmice Čelik-Bosna Tešanj 24:26 (14:13)

Kada su u pitanju najbolji pojedinci današnje utakmice u redovima pobjedničke ekipe Dario Tucaković je postigao sedam, Tarik Zilkić pet, te Amir Došić četiri gola.

U redovima Čelika bolji od ostalih bili su Ahmed Oruč s osam te Adnan Sumbuljević s četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije