Sloboda  u uzbudljivom susretu savladala Mladost

Premijer liga BiH za juniore

Sloboda u uzbudljivom susretu savladala Mladost

E. Dindić

U okviru 3.kola Premijer lige za juniore na pomoćnom terenu stadiona Tušanj sastali su se ekipe Slobode i Mladosti i na kraju u jednom uzbudljivom susretu slavili su domaći fudbaleri rezultatom 2:1 (1:1). 

Prvo poluvrijeme donijelo je izrazito čvrstu igru i jednog i drugog tima, ali prvi do vodstva dolaze domaći fudbaleri. U 29. minuti sjajna akcija domaće ekipe, odbrana gostiju ruši Hodžića u šesnaestercu, a sudija pokazuje na bijelu tačku.

Siguran izvođač jedanaesterca bio je Dino Hodžić za 1:0.  Prednost domaćih fudbalera nije dugo trajala, pa nakon jednog centaršuta, golman domaćih griješi što koristi Said Mijoč i u 33. minuti poravnava rezultat na 1:1. Ujedno to je bio i rezultat prvih 45.minuta. 

U nastavku dosta bolje izdanje fudbalera Mladosti, koji su stvarali prilike ali domaći su uspješno odolijevali napadima. Kada su svi očekivali podjelu bodova na Tušnju, u 90. minuti neopreznost gostujuće odbrane koristi Saša Maksimović i postiže gol za velika tri boda domaćeg sastava. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi