Osveta se servira hladna: Petrovićeva Sloboda dobila Želju

Velika pobjeda Tuzlaka

Osveta se servira hladna: Petrovićeva Sloboda dobila Želju

M. Šljivak

Fudbaleri Slobode pobijedili su Željezničar sa 1:0 u derbi meču 9. kola Premijer lige odigranom na Tušnju.

Po prvi put je na klupi Tuzlaka večeras sjedio nekadašnji trener tima s Grbavice Slavko Petrović, koji je večeras nadmudrio kolegu na suprotnoj strani Admira Adžema.

Sloboda je u prvom poluvremenu bila bolji tim. Bili su mnogo aktivniji od sarajevskog tima koji jednostavno ništa nije mogao organizovati u ofanzivnom dijelu igre.

Prvu veliku šansu domaći su imali u 15. minuti. Ordagić je prošao po desnoj strani, ubacio je u sredinu, gdje loše reaguje Siniša Stevanović i šalje loptu prema svom golu, ali je Kjosevski sjajnom odbranom spasio svoj gol.

Jedinu šansu Željezničar je imao već u narednom napadu. Pokušao je Zajko Zeba, a Muminović lagano brani.

Domaći tim je krenuo ofanzivno u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena, a takva igra im se isplatila u 39. minuti. Nakon gužve, Ignjatović je lijepo spustio loptu za Sulejmana Krpića koji matira Kjosevskog za prednost Slobode od 1:0 nakon 45 minuta igre.

Nastavak je očekivano ponudio nešto aktivniju igru gostiju. Sloboda im međutim nije dozvoljavala previše prostora, a u 57. minuti je Željezničar dobio šansu da iz slobodnjaka ugrozi gol domaćeg tima. S 20 metara je dobro šutirao Zakarić, ali njegov udarac sjajno brani Muminović.

Zatresla je Sloboda mrežu gostiju i u 60. minuti. Pogodio je Grahovac, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Pokušao je Admir Adžem izmjenama promijeniti stanje na terenu. Željo je krenuo ofanzivnije, ali nije bilo završnog pasa kada je najviše trebalo.

Sloboda je čekala šanse iz kontre. Bili su jako opasni po gol gostiju koji jednostavno nisu mogli da stvore pravu šansu. Do kraja je ostalo 1:0 za Slobodu koja je došla do prve domaće pobjede ove sezone, ukupno druge u Premijer ligi.

Sigurno je da je ova pobjeda Petroviću jedna od najslađih u karijeri, jer je otkaz na klupi tima s Grbavice dobio samo nekoliko sati pred početan ove sezone.

Premijer liga, 9. kolo:

Sloboda - Željezničar 1:0 (Krpić 39')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Muminović, Đorđilović, Salihović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Ćulum, Hairilahović, Ignjatović.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Šabanadžović, Zeba, Projić.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi