Čelik golovima Adilovića i Imamovića bolji od Viteza

Memorijalni turnir "Galib Mujičić" u Vitezu

Čelik golovima Adilovića i Imamovića bolji od Viteza

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika ovog vikenda učestvuju na Memorijalnom turniru Galib Mujičić u Vitezu. Danas su na programu polufinalni susreti. U prvoj utakmici sastali su se domaćin FK Vitez i NK Čelik, a pobjedu je odnijela gostujuća ekipa rezultatom 1:2. 

U prvom poluvremenu domaćini su imali nekoliko prilika, ali je na golu gostiju sjajno branio Matej Marković, pojačanje koje je u Čelik došlo iz Zagreba. 

Kada su u pitanju crno-crveni najaktivniji i najopasniji igrač bio je German Kouadio, koji je pogodio stativu. Ipak, na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0, iako su obje ekipe imale po nekoliko izglednih šansi za postizanje gola.

U drugom poluvremenu gostujući trener Kemal Hafizović u igru je uveo Hanana Adilovića i Kenana Hafizovića, a to se ispostavilo kao dobar potez. U 52. minuti na asistenciju Hafizovića pogodio je Hanan Adilović za vodstvo gostiju 0:1. Ipak domaćini koji su veoma dobro igrali danas stižu do izjednačenja 1:1 u 65. minuti iz jedanaesterca. Do kraja utakmice Čelik je bio bolji, a to im se isplatilo u 75. minuti kada je za 1:2 pogodio Bernad Imamović. 

Do kraja utakmice Zeničani su sačuvali vodstvo, te se pobjedom plasirali u finale turnira u Vitezu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Čelik su danas nastupili: Marković, Duraković, Udovičić, Hasanhodžić, Kadrić, Mehić, T.Adilović, Duvnjak, Kouadio, Imamagić, Majdanac. Još su igrali: Hafizović, H.Adilović i Imamović.

Interesantno da danas nisu nastupili Hećo, Šišić, Dedić koji su trenirali od početka priprema s ekipom očito da klub još nije ispunio njihove zahtjeve, a u narednim danima ćemo otkriti hoće li oni zaista potpisati ugovor s klubom i činiti dio ekipe za narednu sezonu Premijer lige.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi