Sigurne pobjede juniora Sarajeva i Željezničara

Bordo i plave nade slavile u 5. kolu

Sigurne pobjede juniora Sarajeva i Željezničara

S. Mlaćo

Juniori FK Sarajevo danas su u svom Butmiru deklasirali FK Borac sa visokih 5:1.

Bordo nade su povele u 13. minuti preko Imamovića, a deset minuta kasnije za 2:0 pogađa Ragipović.

Gosti se vraćaju u igru u 34. minuti kada Grahovac smanjuje na 2:1, ali već u 59. minuti na dva gola prednosti za domaće vratio je Mustafić. U 87. minuti na 4:1 povisuje rezervista Dervišagić, a minut kasnije konačnih 5:1 postavlja također rezervista Jašarević.

Sigurni su danas bili i juniori Željezničara koji su sa 3:0 savladali Zvijezdu 09 iz Etna Sela Stanišići. Gosti su se dobro držali prvo poluvrijeme i na pauzu se otišlo pri rezultatu 0:0. U 54. minuti Hasanović matira  Mijovića za slavlje Plavih, da bi u 65. minuti Dacić pogodio za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je u 78. minuti svojim drugim pogotkom Dacić.

Omladinska Premijer liga BiH za juniore, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Sarajevo - FK Borac 5:1

FK Željezničar - Zvijezda 09 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi