Sparsi poklonili pobjedu Bosni Royal

Veliki preokret Studenata

Sparsi poklonili pobjedu Bosni Royal

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su večeras u Skenderiji u gradskom derbiju ekipu Sparsa (71:65) u odloženom meču 4. kola prvenstva BiH.

Iako su Sparsi vodili gotovo kompletnu utakmicu na kraju su u ključnim trenucima stali i poklonili su pobjedu velikom rivalu.

Bosna Royal je bolje ušla u ovaj meč. Imali su prednost od 7:2 u početnoj fazi, vodili su sve do na četiri minute prije kraja prvog perioda kada Sparsi serijom od 12:0 preuzimaju vodstvo koje je na kraju prve četvrtine iznosilo osam poena, 16:24.

Na otvaranju drugog perioda ponovo Bosna bolja. Serijom od 8:0 dolaze do izjednačenja (24:24), a Sparsi tek nakon četiri minute igre u ovoj dionici dolaze do prvih poena. Srećom po njih, ni domaći košarkaši nisu bili previše raspoloženi i nije bilo neke veće serije.

Uspjela je Bosna u jednom trenutku i da ponovo povede, ali je ostatak prvog poluvremena pripao ekipi Marka Trbića. Uspjeli su ponovo odvesti meč na svoju stranu i na odmor odlaze sa 11 poena prednosti, 33:44.

Sparsi su većim dijelom igre u trećem periodu imali dvocifrenu prednost. Činilo se kako će bez većih problema da završe posao u ovom duelu, ali se Bosna Royal nije predavala.

Uspjeli su Studenti da dobro finiširaju treću dionicu i u posljednju četvrtinu su ušli sa  pet poena minusa, 51:56.

Trojkom Kneževića na otvaranju posljednjeg dijela meča tim Aleksandra Damjanovića dolazi na samo dva poena zaostatka, 54:56 i bilo je jasno da ćemo gledati neizvjesnu završnicu ovog meča.

Knežević je bio čovjek koji je u tim trenucima nosio Bosnu, koja je zaigrala zaista odličnu odbranu uz gromoglasnu podršku sa tribina.

Sparsi u ključnim trenucima nisu mogli pogoditi ništa. Domaći košarkaši su to iskoristili i na nešto manje od tri minute do kraja trojkom Ikonića Bosna nakon dugo vremena dolazi do vodstva, 64:62.

Gostujući sastav u završnim minutama meča jednostavno nije mogao do poena. Promašivali su sve, a zatim je Bosna trojkom Bradforda podigla prednost na plus pet na minut i po do kraja, 67:62.

Do kraja su domaći košarkaši bez većih problema završili posao i došli su do velike pobjede u gradskom derbiju.

Fantastičnu utakmicu odigrao je Draško Knežević koji je sa 25 poena vodio Bosnu do trijumfa, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Igor Josipović sa 18 poena i 13 skokova.

Liga BiH, 4. kolo:

Bosna Royal - Spars 71:65 (16:24, 17:20, 18:12, 20:9)

BOSNA ROYAL: Walker, Alikadić, Pašajlić 4, Ikonić 6, Knežević 25, Antunović, Bradford 11, Rešidović 3, Miković 12, Radukić 5, Šturanović, Durak. Trener: Aleksandar Damjanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SPARS: Rogić 6, Stepanović, Grubelić 1, Biberović 3, Manjgafić, Reljić 2, Đokić 6, Kovačević 14, Bajramović 11, Pirić, Durmo 4, Josipović 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi