Ludwigsburg prejak za Bosnu Royal

Kvalifikacije za FIBA Ligu prvaka

Ludwigsburg prejak za Bosnu Royal

S. Bošković

Košarkaši Bosne Royal poraženi su u prvoj utakmici kvalifikacija za košarkašku Ligu prvaka od njemačkog MHP Riesen Ludwigsburga rezultatom 59:85.

Povratak u Evropu nakon devet godina osjetio se u igri košarkaša Bosne koji su nervozno otvorili utakmicu, a gosti su to iskoristili i poveli s 7:3. Ipak, košarkaši Bosne bili su precizni s linije za slobodna bacanja i dolaze do izjednačenja od 9:9 četiri minute prije kraja prve četvrtine. Walker je jednom trojkom donio Bosni prvo vodstvo od 12:11. Dvije minute prije kraja prve četvrtine Evans dovodi goste u prednost od 15:11. Ikonić je trojkom smanjio na 15:14, no tri vezana poena Evansa vraćaju gostima prednost od četiri poena razlike. Šturanović je sekundu prije kraja prve četvrtine bio precizan s linije slobodnih bacanja za 18:16.

Na otvaranju druge četvrtine Johnson pogađa za prednost gostiju od četiri poena. Bosna u drugoj četvrtini ne može ništa da pogodi i sedam minuta prije poluvremena Cook dovodi goste na prednost od 12 poena, dok McCray povisuje na 14 poena razlike, a Walkup s trojkom donosi gostima ogromnu prednost od 17 poena. 

Sedam minuta je Bosna bila bez poena u drugoj dionici, da bi Atif Durak pogodio trojku i smanjio na 14 poena, no već u narednom napadu Evans uzvraća trojkom. Na odmor se otišlo rezultatom 40:23 za ekipu Ludwigsburga. 

U nastavku susreta gosti su održavali prednost i nisu dopustili košarkašima Bosne da se približe na manje od 15 poena prednosti.

U trećoj četvrtini gosti veoma brzo postižu četiri poena i odlaze na 21 poen prednosti. Poenima Pašalića i Ikonića Bosna se šest minuta i 30 sekundi prije kraja treće četvrtine vraća na minus 17 poena razlike. U nastavku se igralo poen za poenom, a Evans u samom finišu trećeg dijela igre polaže za 24 poena prednosti ekipe iz Njemačke. 

Gosti su u posljednjoj dionici samo povečavali prednost, a osam minuta prije utakmice vodili su rezultatom 73:45. Do kraja susreta igralo se dosta izjednačeno i bez velike drame. Konačni rezultat glasio je 85:59 za tim iz Njemačke.

Kod Ludwigsburga se najviše istakao Evans s 23 poena , dok je kod Bosne Walker ubacio 12 poena, a toliko je ubacio i Braford.

Revanš susret igra se već za dva dana, a Ludwigsburg je gotovo sigurno osigurao plasman u naredni krug i Bosni će trebati veliko čudo da u drugom susretu između ove dvije ekipe preokrene rezultat i prođe dalje. 

Kvalifikacije za FIBA ligu prvaka. prva utakmica: 

Bosna Royal - MHP Riesen Ludwigsburga 59:85 (16:18, 7:22, 19:24, 17:18)

Bosna: Walker 12, Pašajli 6, Ikonić 6, Knežević 7, Bradford 12, Rešidović 4, Čurevac, Miković, Delmo, Radukić 3, Šturanović 6, Durak 3

Ludwigsburga: Walkup 5, Evans 23, Johnson 5, McCray 11, Sears 4, Geske, Peter - McNeilly 15, Koch 2, Šerić, Waleskowski 4, Cook 6, Thiemann 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti