Sparsi u zanimljivoj utakmici savladali Bošnjak

Pripremni susret

Sparsi u zanimljivoj utakmici savladali Bošnjak

D. Rakanović

Košarkaši Sparsa savladali su danas Bošnjak u pripremnoj utakmici rezultatom 71:66.

Bošnjak bolje otvara utakmicu i stiže do prednost od tri poena (9:12). Ali Sparsi u finišu prvog perioda prave seriju i dolaze do prednosti od pet poena (19:14). 

Sparsi u drugom periodu odličnom igrom na obje strane terena dolaze do više od 20 poena prednosti, a na poluvremenu su izabranici Marka Trbića imali 21 poen prednosti.

U nastavku utakmice Bošnjak je zaigrao bolje i uspio smanjiti zaostatak na 14 poena razlike (59:45). Bošnjak nastavlja s dobrom igrom, pa zahvaljujući raspoloženom Dovadžiji u četvrtoj dionici uspijeva smanjiti zaostatak na samo sedam poena razlike (66:59) tri i po minute do kraja.

Odličnom igrom u odbrani i pametnom igrom u napadu Bošnjak dolazi do samo dva poena (68:66) zaostatka dvije minute prije kraja. Ipak, Bošnjak u finišu utakmice nije imao sreće, promašili su čisto polaganje i dva slobodna bacanja, a tačku na i stavio je Reljić trojkom za 71:66.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U sastavu Sparsa istakao se Igor Josipović s 15 poena. Pratili su ga Durmo s 12, te Bajramović i Reljić sa po 10 poena.

Kod Bošnjaka istakli su se Dovadžija s 15 poena, Mujić s 13, te Brajković s 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi