Remi u Doboj Kaknju: Ahmetović spasio Sarajevo

Remi u derbiju kola

Remi u Doboj Kaknju: Ahmetović spasio Sarajevo

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti ostali su u finišu meča bez pobjede protiv Sarajeva, a susret je završen rezultatom 1:1.

Sarajevo je bilo bolji tim u prvom poluvremenu. Već nakon osam sekundi su mogli do gola, ali je udarac mladog Nedima Hadžića sjajno zaustavio Velić.

Imali su gosti terensku inicijativu većim dijelom prvog dijela, ali je bilo i dosta prekida zbog nešto grublje igre.

Treba svakako izdvojiti još jednu šansu Bordo tima preko mladog Hadžića, ali je Velić ponovo odličan, da bi promašaji gostiju bili kažnjeni u 45. minuti meča.

Mladost je do vodstva došla nakon prekida. Sjajno je loptu ubacio Filip Arežina, a Adnan Zahirović glavom pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0 nakon prvih 45 minuta.

Nastavak meča nije ponudio mnogo. Domaći su lagano čuvali stečenu prednost, prilike su čekali iz kontri, ali onih velikih izrazitih šansi nije bilo.

Vrijedi izdvojiti jedino pokušaj Arežene za domaće sredinom drugog dijela, ali je on bio neprecizan. Sarajevo je izgledalo nemoćno, ali su uspjeli u finišu da ipak dođu do jednog boda. Nakon kornera mrežu domaćeg tima je pogodio Mersudin Ahmetović za konačnih 1:1.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Mladost - Sarajevo 1:1 (Zahirović 45' / Ahmetović 89')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Benović, Metalsi, Zahirović, Aganspahić, Arežina, Lazić, Čomor, Šećerović, Hiroš, Isaković.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Novaković, Kuzmanović, Sarić, Rahmanović, Velkoski, Ivetić, Bekić, Hadžić



Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi