Kuha se u Tuzli, navijački rat grafitima

Pred derbi Sloga - Sloboda

Kuha se u Tuzli, navijački rat grafitima

E. Škorić

Prvi gradski derbi između tuzlanskih nogometnih klubova Sloge iz Simin Hana i Slobode igra se u srijedu u okviru četvrtfinala Kupa.

Već danima se u Tuzli govorio o lokalnom derbiju između Sloge i Slobode. Ovaj derbi privlači veliku pažnju, pošto je na čelu Sloge danas Azmir Husić, nekada prvi čovjek tušanjskog premijerligaša.

Utakmica u Simin Hanu igra se u srijedu s početkom u 13 sati, a stadion Bare čini se ima premali kapacitet da primi sve gledatelje, pošto može stati oko 1.500 ljudi na tribine.

Revanš se igra sedam dana kasnije na Tušnju, a u Tuzli su navijačke grupe već počele da vode rat, barem po grafitima na objektima u Tuzli. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Išarani su grafiti navijača Slobode i napisana je poruka: "Vidimo se u srijedu".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije