Tuzla postala drugi grad u BiH sa ovim projektom

U Bingo City Centru pušten u rad sistem gradskih bicikala

E. Dindić

Danas je Tuzla i zvanično postala drugi grad u Bosni i Hercegovini koje je dobila sistem gradskih bicikala NEXT BIKE. Na vrlo ugodnom druženju sa medijima u Bingo City Centru, predstavnicima medija obratio se direktor NEXTBIKE za Bosnu i Hercegovinu Ahmet Ćerimović, gradonačelnik Tuzle gospodin Jasmin Imamović kao i predstavnici partnera u ovom projektu, Addiko banka kao i Fondacija za zaštitu okoliša, kao i Lidija Tomić menadžer Bingo City Centra.

Svoje zadovoljstvo što je Bingo postao jedan od partnera Nextbike projekta nije krila ni Lidija Tomić menadžer Bingo City Centra.

"Želim izraziti svoje zadovoljstvo što smo postali partneri Nextbike projekta. Ovo je projekt od velikog značaja za lokalnu zajednicu. Ponosna sam na to što Bingo City Centar pokazuje da prati sve svjetske trendove. Nadam se da će i građani prepoznati važnost ovog projekta˝, istakla je  Tomić.

"Tuzla je danas postala drugi grad u Bosni i Hercegovini koji se našao na velikoj Nextbike mapi svjetskih gradova koja od danas broji više od 120 gradova i flotu od 30 hiljada bicikala. Nadam se da će građani Tuzle koristiti Nextbike, kako u Tuzli tako i u drugim gradovima ” rekao je Ćerimović te nastavio:

"Projekt je prvenstveno društveno koristan, donosi brojne benefite lokalnoj zajednici, očuvanju okoliša, potiče ljude na fizičku aktivnost, pozitivno utiče na njihovo psiho – fizičko zdravlje i definitivno jača imidž grada i turističku ponudu grada" zaključio je Čerimović.

U Tuzli trenutno postoje tri stanice, na koje se veoma lagano registrovati , prijaviti na svakoj od tri stanice u gradu, a prvih pola sata korištenja je besplatno.

"Prva stanica je ispred Bingo City Centra, druga kod bivše ‘kajmak stanice’, a treća na raskrsnici kod Dramar centra na Sjenjaku. Da bi se koristio sistem, korisnik se mora registrovati. Registracija je jednostavna, može se obaviti putem web stranice nextbike.ba, zatim putem mobilne aplikacije na samom terminalu tj. stanici ili na prodajnim mjestima trafike Duhan i u BIHAMK-u” dodao je direktor Nextbika.

Registracija je veoma jednostavna, gdje korisnik dobije svoj PIN uz pomoć kojeg renta svoj bicikl. Uplata je 20 KM što predstavlja kredit ili godišnju članarinu. Svaki dan je pola sata besplatno, a naredni sat se obračunava 1,50 KM po satu korištenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi