Kadeti Sarajeva pobjedom protiv Budućnosti do trofeja

Pobjednici turnira "Igraj fudbal, živi život"

Kadeti Sarajeva pobjedom protiv Budućnosti do trofeja

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaler Sarajeva savladali su danas podgoričku Budućnost (2:1) u finalu turnira "Igraj fudbal, živi život" koji se prethodnih nekoliko dana igrao na Otoci.

Obje ekipe u današnju finalnu utakmicu ušle su sa dosta opreza što je bilo i za očekivati. U prvih dvadesetak minuta nismo uspjeli vidjeti ozbiljniju priliku i igralo se većinom između dva kaznena prostora. Prvo je zaprijetilo Sarajevo kada je Đekanović nakon kornera šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Veliku šansu Budućnost je imala u 33. minuti kada je Bulatović u dva navrata ima zicer. Prvi udarac mu je odbranio golman Sarajeva, a nakon toga Bulatović je glavom poslao loptu pored gola bordo tima. U finišu prvog dijela zaprijetio je i Brnović, no nije uspio savladati golmana bordo tima.

U drugom poluvremenu gledali smo sjajan meč. Prvi gol vidjeli smo već u 47. minuti utakmice kada je Sarajevo povelo sa 1:0. Salčin je odlično šutirao sa dvadesetak metara i matirao golmana Budućnosti. Međutim, desetak minuta kasnije tim iz Podgorice je poravnao na 1:1 golom Brnovića.

Ipak, u 62. minuti Sarajevo je postiglo i drugi pogodak, a na 2:1 povisio je Arnes Junuzović koji je s vrha kaznenog prostora zatresao mrežu Budućnosti. Nakon drugog primljenog gola ekipa iz Podgorice zaigrala je dosta otvorenije u želji da što prije poravna na 2:2 i zadrži šanse za osvajanjem trofeja. Međutim, gosti nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti do kraja meča, te je Sarajevo na kraju zasluženo slavilo sa 2:1 i osvojilo trofej ovog turnira.

Turnir "Igraj fudbal, živi život", finale:

Sarajevo - Budućnost 2:1

Sarajevo: Dinar, Bradarić, Bešić, Đokanović, Islamović, Salčin, Sabljica, Nikolić, Imamović, Junuzović, Šahbazović, 

Budućnost Podgorica: Nikčević, Drešaj, Roganović, Obradović, Milić, Šabotić, Teipković, Brnobić, Vujović, Mugoša, Bulatović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi